Wednesday, 30 May 2012

ke USIM

assalamualaikum pembuka bicara... =)
        hari ni bersamaan 30 Mei 2012 dah masuk hari ke-8 ana kt USIM......alhamdulillah segalanya berjalan dengan lancar...hari ni ana nk citer sikit dengan korang....
first time ana dapat tawaran ke USIM,ana excited sangat2..nak tau sebab ape???kawan2 dari SMKA LATI,Pasir Mas ramai yang datang sambung bljar kt sini....
         mula2 ana menjejakkan kaki kt Stadium Nilai Tertutup untuk pendaftaran masuk ke USIM,dari jauh ana dah nampak kelibat kawan2 menunggu untuk pergi mendaftar sekali...yela,sebelum 2,kitorang dah buat temujanji dah...hahaha....bila dah berkumpul,kitorang kelam-kabut sangat nak masuk dalam stadium 2....ana lah yang paling kalut sekali rasenyer...sebelum masuk ke dalam stadium 2,kitorang diberi satu fail warna oren kalau tak silap...bila dah masuk kat dalam stadium 2,sejuk mula menyelubungi diri...ada aircond la katakan..kitorang duduk lah kat tempat yang telah disediakan 2 untuk isi maklumat2 kat fail oren 2... eh2, x ingat nak bagitau,..pelajar yang baru nak mendaftar kat USIM cantik2 dan hensem2...semuanya berpakaian warna purple....
           berbalik kepada cerita tadi..bila kitorang dah siap isi maklumat kitorang kat fail oren 2,kitorang diarahkan turun ke ruang tengah (tak tau nak panggil ape) untuk bersiap sedia pergi daftar la....kitorang diarahkan mengeluarkan surat tawaran masing2 untuk di"scan" smada maklumat kitorang ade or tak kat USIM ni...lepas siap scan 2,kitorang kna menunggu 'turn' untuk daftar kat kaunter C....bila dah siap daftar kat kaunter C 2, kitorang disuruh bergerak ke kaunter D..tapi kat kaunter D  tu untuk pelajar lelaki je sebab kat situ adalah tempat khas untuk beli tali leher...so,kitorang kaum hawa ni tak pergi la kat situ sebab kitorang tak pakai pun tali leher tu...kaunter seterusnya ialah kaunter E..kat sini kitorang diberi kunci rumah dan bilik mengikut course masing-masing...kitorang pun bergerak lah sehingga ke kaunter yang terakhir..sepanjang kitorang melalui  kaunter2 tu,kitorang diberi baju T, beg galas berlogo USIM, CD, kad matrik, peta kolej kediaman...banyak betol benda yang perlu dibawak sehingga tak cukup tangan..fuhh!!letih betol bawak barang2 tu..sebelum kitorang keluar, dapat pulak makanan dan air...lagi la tak cukup tangan nak bawak semua tu...(sabor jela)...lega betol bila dah selesai pendaftaran tu..ana pun keluar dengan perasaan yang gembira+bangga sebab dapat masuk USIM..=)